maanantai 24. helmikuuta 2014

Astetta tujumpaa pullaa

Tuli viikonloppuna leivottua pullaa.  En tainnut oikein keskittyä hommaan. Edes taikinanmaistelu vaiheessa en älynnyt asiaa.  Ajattelin vain, että kylläpäs on normaalia voimakkaampaa ja tuoreempaa kardemummaa..... Tuloksena pippuripulla!

Todella helppo ja nopea pullaresepti on siis tuloksena erehdyksestä, kun laitoin taikinaan kourallisen mustapippurirouhetta kardemumman sijasta. Lopputulos ei ollut hullumpi.

Tämä on kokeilun arvoinen resepti  sinulle, jolla on kiire, haluat minimoida sotkun määrää  ja toivot jotain vähän erilaista.

OHJE

1,5 dl  sokeria
4 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
150g sulatettua voita
2 kananmunaa
2,5 dl maitoa
2 rkl hasselpähkinä rouhetta
1-2 tl mustapippurirouhetta ( tai korvaa perinteisellä kardemummalla, reilu  1 rkl)

Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää loput ainekset. Vatkaa taikina kuohkeaksi ja levitä voideltuun, halkaisijaltaan n.25cm vuokaan. Ripottele päälle pähkinärouhetta. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti